Totaal
€ 0,00

Inloggen

   
Wachtwoord vergeten?
Binnen enkele minuten weer kunnen inloggen

Account aanmaken

Registreer

Nieuws

Mondkapjes voortaan tóch noodzakelijk

21-09-2020

In de eerste maanden van de Coronacrisis was het volgens het RIVM voor medewerkers van verpleeghuizen niet nodig een mondkapje te dragen als ze dicht bij een (verdachte) coronapatiënt werkten maar dat advies blijkt ingegeven te zijn door schaarste. Het RIVM trok het advies op 17 augustus in. Mondmaskers zijn voortaan "noodzakelijk", óók bij kort contact, zegt het RIVM. "Het RIVM heeft een belangrijk advies over mondmaskers in de ouderenzorg stilzwijgend ingetrokken. ..

lees verder

Bezoek ons op Safety&Health@Work

01-09-2020

Op de beurs Safety&Health@Work in de Rotterdam Ahoy (woensdag, 30 september en donderdag, 1 oktober) – het belangrijkste onafhankelijke kennisplatform voor professionals voor wie veilig en gezond werken op nummer 1 staat – kunt u ons bezoeken op stand 3.505. Registreer uzelf hier nu GRATIS. ALGEMENE RICHTLIJNEN Wij vragen onze exposanten, bezoekers, leveranciers en medewerkers om de RIVM richtlijnen na te leven: Houd minimaal 1.5 meter afstand, Schud gee..

lees verder

De verschillende soorten mondkapjes

27-05-2020

Vanaf maandag, 1 juni a.s. wordt het verplicht om een niet-medisch mondkapje te dragen in de trein, de metro, de bus en de tram. Er zijn vele verschillende soorten maskers op de markt; niet-beschermende maskers, beschermende maskers, chirurgische maskers. Wat zijn exact de verschillen?  Niet-medische mondkapjes Men spreekt over het dragen deze maskers bij de verplichting in het openbaar vervoer. Een niet-medisch mondkapje draagt men niet ter bescherming van zichzelf, maar ter bescherming van de ..

lees verder

Hoe draag je niet-medische mondkapjes?

18-05-2020

Een niet-medisch mondkapje draag je niet ter bescherming van jezelf, maar ter bescherming van de mensen om je heen. Let op: dit is geen medisch hulpmiddel noch persoonlijk beschermingsmiddel.  <!> Was voor het opzetten én na het afzetten van mondkapje je handen minimaal 20 seconden met water en zeep, of desinfecteer deze met hand desinfectans.  Inspecteer het masker op scheuren, gaten en vuiligheid. Open het masker aan de elastische oorlussen en oriënteer dez..

lees verder

Hoe kies ik de juiste gehoorbescherming

23-04-2020

Teveel geluid op het werk kan vervelende gevolgen hebben. Lawaai is vaak domweg hinderlijk, maar bij hoge niveaus kan het ook schadelijk zijn voor het gehoor. Door langdurige blootstelling aan een (te) hoog geluidsniveau kan blijvende gehoorschade ontstaan. Geluidssterkte en blootstellingsduur bepalen de ernst van de gehoorschade. De trilharen in het oor sterven af en er komen geen nieuwe cellen voor in de plaats. Gehoorschade ontstaat geleidelijk en is niet te genezen. Naast gehoorschade (auditief eff..

lees verder

Houd 1,5m afstand

07-04-2020

Eén van de maatregelen van het RIVM tegen het coronavirus is 1,5m afstand houden. Met deze maatregel is de kans kleiner dat mensen elkaar besmetten. Het coronavirus raakt ons allemaal. Daarom is het extra belangrijk om in deze tijd afstand te houden. Wil je jouw medewerkers veilig laten werken en mensen duidelijk op afstand houden? Wij bedrukken veiligheidshesjes met diverse 'afstand houden' opdrukken. Met onze eigen TRITAL logo service kunnen we werkkleding eenvoudig voorzien van..

lees verder

Wat is het Coronavirus en hoe gevaarlijk is het?

31-01-2020

Er is veel te doen rondom het Coronavirus dat zich vanuit Wuhan, China verspreid. We zien hierdoor een groeiende vraag naar adembescherming. In deze blogpost geven wij antwoord op een aantal van de meest gestelde vragen over dit virus. In het kort: het Coronavirus (2019-nCoV) veroorzaakt naast griepverschijnselen infecties aan de longen en luchtwegen. Hoe gevaarlijk het virus daadwerkelijk is wordt op dit moment onderzocht. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft inmiddels een internationale gezondheids..

lees verder

Weet jij welke werkschoenen je echt nodig hebt?

19-12-2019

Met iedere stap die je zet, belast je jouw lichaam. Je voeten, gewrichten en onderrug krijgen een kracht te verwerken van tweemaal het lichaamsgewicht. Goede ondersteuning van jouw schoenen helpt deze klappen te verminderen en verzwikkingen of erger te voorkomen. Opgelopen letsel kan immers leiden tot langdurig verzuim. Maar waar moet je dan zoal op letten? Goed veiligheidsschoeisel en werkschoeisel vermindert vermoeidheidsverschijnselen en verbetert daarmee het concentratievermogen. In andere woorden: je..

lees verder

Werkkleding spoorwegwerkers wordt Oranje!

26-06-2019

Veiligheid in de spoorbouw en in de hele bouw is en blijft een belangrijk thema. Uit onderzoek is gebleken dat het dragen van oranje signalerende veiligheidskleding langs het spoor even veilig is als gele signalerende veiligheidskleding. Tevens is het makkelijker en duidelijker als de hele bouw dezelfde kleur draagt. En dit sluit ook beter aan bij de landen om ons heen. In Duitsland draagt men ook oranjerode kleding. Wat veranderd er? RailAlert heeft besloten, vanaf 1 juli 2019 de kleur van de ..

lees verder

Werken in de zon! [10 tips]

24-06-2019

Heerlijk natuurlijk dat zonnetje terwijl je buiten bezig bent maar er zijn weldegelijk gezondheidsrisico’s die je in acht moet nemen. Werknemers die veel buiten werken lopen het meeste risico. Alertheid, concentratievermogen, productiviteit en motivatie zal door het warme weer ongetwijfeld verlagen wat kan leiden tot zeer gevaarlijke situaties. Werken in de felle zon vergroot ook, zonder hoofdbescherming, het risico op een zonnesteek. De hogere UV-intensiteit zal tevens de huid sneller doen verbra..

lees verder


Vernieuwen, even geduld.